Prahan parhaat ruokapaikat

Praha on suuri kaupunki ja näin ollen kaupungissa on runsas määrä ravintoloita. Prahasta on mahdollista löytää monenlaisia etnisiä ravintoloita, esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia ja intialaisia ravintoloita kaupungissa on suuri määrä. Pääosa ravintoloista tarjoaa tšekkiläistä ruokaa, joko perinteisempää tai nykyaikaista. Ruokaa tarjoillaan usein myös pubeissa. Viime vuosina Prahan ravintolatarjonta on kuitenkin monipuolistunut ja esimerkiksi kasvisruokapaikkoja on tullut kaupunkiin runsaasti lisää. Kaupungista löytyy myös erittäin korkeatasoisia ravintoloita ja monet huippukokit ovat myös avanneet ravintoloitaan kaupunkiin. Prahan ravintoloiden määrää selittää kaupungin valtava turistimäärä. On kuitenkin huomioitava, että myös tšekkiläinen keskiluokka ruokailee mielellään ravintoloissa.

Tšekkiläinen ruoka on usein varsin raskasta. Ravintoloissa annokset ovat usein suuria ja vihanneksia ei välttämättä ole paljon. Lihaa on tarjolla runsaasti, niin nautaa kuin porsasta. Monesta paikasta saa myös ankkaa, joka on usein kalliimpaa, mutta voi olla erityisen hyvää. Perinteinen tšekkiläinen ravintola ei ole välttämättä paras vaihtoehto kasvissyöjälle. Perinteinen tšekkiläinen ruoka koostuu usein porsaanlihasta, kaalista ja mykystä. Liharuoat muistuttavat paljon esimerkiksi saksalaista ruokaa. Porsaankyljyksiä voidaan valmistaa useilla eri tavoilla, joskus esimerkiksi tummassa oluessa. Tämä takaa sen, että pinnasta tulee makeampi. Myös kanaa syödään Tšekissä varsin paljon. Erilaiset pikaruokapaikat, joista saa esimerkiksi kebabia, hampurilaisia ja makkaraa, ovat suosittuja.

Missä sijaitsevat parhaat ravintolat?

On vaikea arvioida, mitkä ovat Prahan parhaita ravintoloita. Jollekin paras ravintola on se, missä on paras hinta-laatusuhde, kun taas toisille hinnalla ei ole väliä, kunhan ruoka on ensiluokkaista. Prahan, kuten monien muiden suosittujen turistikaupunkien ongelmana on se, että moni ravintola on varsin kallis ja laatu ei välttämättä ole kovin korkea. Turistirysät tunnistaa usein nk. sisäänheittäjistä ja englanninkielisistä mainoksista. Yksi varsin hyvä ravintola on Havelska Koruna osoitteessa Havelska 23. Vaikka kyseessä on itsepalveluravintola, ruoka siellä on erittäin hyvää. Tasokas paikka, johon sisältyy hyvä palvelu, on esimerkiksi Lokal osoitteessa Dlouha 33.

Kasvisruokaravintolat

Viime vuosina Prahan kasvisruokaravintoloiden tarjonta on lisääntynyt ja parantunut. Myös Tšekissä on kiinnitetty huomiota terveelliseen ruokavalioon, ja monet nuoret syövät mielellään kasvisruokia. Lisäksi suuri turistien määrä Prahassa on lisännyt tällaisten ravintoloiden suosiota. Yksi erinomainen kasvisravintola on Maitrea osoitteessa Tynska 6. Se on erikoistunut kasvisruokien lisäksi myös terveellisiin juomiin. Vegaaneille sopii hyvin Krmelec Vrsky. LoVeg on sen sijaan erikoistunut tšekkiläiseen kasvisruokakeittiöön. Kaupungissa on myös lukuisia vegaaneille suunnattuja kahviloita, kuten esimerkiksi Moment. Monet kasvisravintolat ovat intialaistyylisiä ja varsin trendikkäitä, vastapainona perinteisille tšekkiläispubeille. Myös näiden asiakaskunta ja tunnelma eroavat usein suuresti perinteisistä ravintoloista.

Perinteiset oluttuvat

Monet perinteiset oluttuvat ovat myös erinomaisia ruokapaikkoja. Jotkut saattavat tosin olla täynnä matkailijoita. Yksi vanhimmista on U Medvidku. Kyseessä on tilava paikka, jonne on mahdollista tulla myös suuren ryhmän kanssa. U Medvidku on myös erinomainen lounasravintola. Toinen tyypillinen oluttupa on U Zlateho Tygra, eli kultainen tiikeri. Se oli kirjailija Bohumil Hrabalin kantakuppila, ja myös Vaclav Havel vieraili siellä usein. Kyseisessä kuppilassa kannattaa ehdottomasti käydä Prahan-vierailulla. Ehkä suomalaisille tunnetuin oluttupa on U Fleku, joka on usein varsin täynnä. Oluttuvat ovat tunnelmallisia ja arkkitehtuuri muistuttaa niiden historiasta. Monissa oluttuvissa viihtyvät niin turistit kuin paikalliset prahalaiset.